Monday, August 21, 2006

Genomtänkt

Endast en valrörelse kan locka fram så många idiotiska insändare som man kan läsa i tidningen just nu. Här är dagens guldkorn, eller lerklump kanske snarare:

Agneta Kjellström från Vårby gård ondgör sig på DN:s insändarsida över Folkpartiets språkkrav för medborgarskap.

"Vad ska man då göra med de invandrare som ett har förståndshandikapp eller någon annan form av psyksikt handikapp och som inte är kapabla att lära sig ett nytt språk? Eller senildementa åldringar? Ska de slängas ut ur landet? Jag tycker att det är ogenomtänkt och oetiskt.
Skärpning, folkpartiet!" skriver hon.

Agneta har verkligen förstått det här. Givetvis ska det här språktestkravet gälla alla, oavsett ålder och mental förmåga. Dessutom ska testet utföras som ett handskrivet prov, som även blinda och förlamade måste fylla i på precis samma sätt.

Sen så kan det vara värt att veta att det fungerar alldeles utmärkt att bo i Sverige utan att vara medborgare. Man blir inte utslängd. Eller så har jag bara haft tur att Migrationsverket inte upptäckt mig under de senaste 15 åren. Jo, så är det nog. Det där om uppehållstillstånd kanske bara är en stor myt. Om det skulle vara dåligt med bloguppdateringar framöver så kan det bero på att jag gått under jorden för att undvika att bli deporterad.

Sen var det där om ogenomtänkt. Det är här det blir riktigt roligt. Bäst Agneta aktar sig så att hon inte skär sig på alla skärvor som ligger på golvet där hemma i växthuset.

Skärpa sig bör redaktionen för Läsarnas DN däremot göra. På graden av naivitet skulle man kunna tro att det här var insändarsidan i Kamratposten, om det inte vore för avsaknaden av brev om onani.

No comments: