Thursday, October 05, 2006

Hur kräsen är för kräsen?

Efter mina två dagar som platsvärd för Studentkortet Roadshow trodde jag knappast att jag skulle hitta något intressant i det stora blågula kuvertet med erbjudanden från nämnda kort som legat på hallgolvet i några dagar nu. Jag kan de flesta av erbjudandena utantill vid det här laget. Men det fanns något som fångade mitt intresse - en folder från DN med texten "Endast smarta killar får kyssa vackra flickor".

Det ligger en hel del sanning i det, i mitt fall i alla fall. Men det fick mig också att undra: Har jag kanske dragit saken lite väl långt när jag tycker att det är direkt oattraktivt om en kille inte kan svaren på nutidsorienteringen? (Förutom den om nationaldagen och den om gösen, de kunde inte jag heller.. I det första fallet skyller jag på att jag inte är svensk. Samt att den svenska nationaldagen är knuten till en fullkomligt försumbar historisk händelse.)

Skälet till att hela kuvertet inte åkte raka vägen i soporna i är för övrigt att jag nu faktiskt upptäckt en poäng med att ha Studentkortet - billigare flygresor till Estland med Flynordic. Och nej, det säger jag inte bara för att jag har jobbat för dem. Jag jobbade för dem för ett halvår sen också, men fram till igår var jag övertygad om att kortet egentligen var värdelöst.

Den där Flynordic-rabatten är gömd - det finns inget självklart ställe att klicka i att man är student, utan man måste ha en erbjudandekod från Studentkortets hemsida. Om det var någon annan som ville använda sig av den alltså.

No comments: