Sunday, May 21, 2006

Oskuldens tid

Alla är väldigt Upprörda. S-hökvarteret gick ut med sin Upprördhet om att några "folkpartistiska bloggar" spridit lögner om vad Lars Danielsson gjort på annadagen. Nu när det från mängder av håll påpekats att ryktet publicerades i Aftonbladet dagen innan det hamnade i bloggosfären, skulle man kunna tro att Upprördheten hade svalnat. Men icke.
På DN's ledarsida kan man idag se en topp-10 lista över hyckleri och på förstaplats hamnar *trummvirvel* bloggarna. På de övriga tio punkterna ges exempel på vad, vilket hyckleri, som lett till placeringen. Vid förstaplatsen finns ett kort stycke som säger nåt om skolgårdsmobbing (mer om detta senare).
För man kan ju omöjligen släppa det här nu. Det finns goda anledningar till att säga att Danielsson får skylla sig själv, men ingen av dem verkar vara riktigt lika saftig som detta med elak ryktesspridning.
Det här ser ut att vara något som ligger i tiden, att vara Upprörd. Man får inte fara med osanning eller sprida rykten. Alla skall vara snälla mot varandra och alltid, alltid ha undertecknade och betvittnade källor till det de säger. Är det verkligen ett sådant samhälle vi vill ha? ;)

No comments: