Sunday, February 21, 2010

Let's cocoon

The day after tomorrow kommer tydligen imorgon, om man är morgonpendlare i Stockholm. Det som slår mig i alla dessa domedagsrapporter är att SL ihärdigt hävdar att pendeltågen kommer att gå i kvartstrafik som vanligt. Really SL? Really? Nu när läget är så dåligt att ni stänger av all t-banetrafik ovan jord, så kommer pendeln plötsligt att fungera? Nu när Banverket har bestämt att SJ ska dra ner sin trafik kraftigt eftersom de inte lyckas snöröja spåren ska pendeltågen gå varje kvart?

För det har de då inte gjort den senaste tiden. Faktum att pendeltågstrafiken har varit så dålig hela vintern att jag är innerligt glad att jag inte har ett jobb att gå till, utan endast en mängd "frivilliga" studier. Jag vet inte om jag orkar bege mig ut i den där cirkusen imorgon. Jag kanske får avstå från de frivillga seminariet och frivilligt läsa mina böcker i stället. Det börjar bli lite tröttsamt att hela tiden ha numret till Taxi 020 i beredskap och kreditkortet i högsta hugg.

Thursday, February 11, 2010

A sad day for fashion


Varför är det så ofta de mest begåvade människorna som också har de värsta demonerna att slåss med?

Tuesday, February 09, 2010

Egna bröder, andras syndare

Anne Hathaway berättar i senaste GQ att hon och hennes föräldrar valde att lämna den katolska kyrkan när hennes bror kom ut. Familjen ville inte vara del av en kyrka som inte accepterade brodern, heter det.

Vid första anblicken är det här uttalandet rätt sympatiskt. Tills man tänker efter. Så det var alltså ok att fördöma homosexuella så länge ingen i familjen var berörd? Fördömde de själva homosexuella, så länge ingen i familjen var berörd? Jag förstår inte det här. Att byta trosuppfattning är ändå en rätt stor grej. Att man från en dag till en annan tycker att den katolska kyrkans åsikter om homosexuella är ok respektive oacceptabla hör nog inte till vanligheterna.

I vilket fall hade det nog låtit bättre att säga att familjen lämnade kyrkan på grund av dess syn på homosexuella, inte att de gjorde det dagen brodern kom ut.


bild från Elisabeth Ohlson Wallins utställning Ecce Homo

Monday, February 08, 2010

Ironi

Magdalena Ribbing höll en lunchföreläsning om, vad annars, vett och etikett på Handels idag. Nämna föreläsning drog över tiden med en kvart och höll ca. 200 personer väntande i korridoren. Man lever som man lär?

Sunday, February 07, 2010

MVG

DN sätter idag betyg på revolutioner i forna sovjetstater. Borde jag ifrågasätta deras auktoritet att dela upp historiska skeenden i en skala avsedd för högstadieelever, eller bara vara nöjd med att Estland är bäst i klassen?