Thursday, November 01, 2007

Stay in school, kids

Jag har blivit utsatt för kreditkortsbedrägeri. Det skulle kunna vara jobbigt om det inte vore för att jag har blivit utsatt för ett extremt korkat kreditkortsbedrägeri.

Någon, eller några, har köpt flygbiljetter, tågresor och handlat på en site som säljer förra säsongens designerväskor till något lägre priser - med mitt kort. Det är korkat i sig att stjäla, men det slutar inte där. Mitt kära kortbolag har så specade räkningar att jag inte bara har fått veta vart resorna har gått, utan också vilka som åkt på dem.

Det rör sig om fyra personer, varav tre har namn som bara förekommer en gång i folkbokföringen. En av dem är dessutom från en "kändisfamilj" och både han och en av de andra finns att skåda på bild på stureplan.se. Det skulle kräva ansträngning av polisen att inte klara upp det här brottet.

Vad kan vi lära oss av detta? Pojkar och flickor, nästa gång ni känner att ni behöver putsa imagen lite genom åka på en weekend i Barclona eller skaffa en ny (förra säsongens) Prada-handväska, klipp er och skaffa ett extrajobb efter skolan. Och ge fan i mitt kort.

1 comment:

Anonymous said...

Hi Hanna,

Too bad that i m not so good at swedish, but think you know bretty well english too.
Anyway, good to know that you are around.
Hope you doing well...

Tervitades,
Tallinnast