Saturday, November 04, 2006

Heliga helgdagar

Vaknade imorse och gick bort till dörren för att hämta tidningen som vanligt. Men det fanns ingen tidning. Jag var dock ovanligt kvicktänkt i mitt nyvanka tillstånd och att lyckades koppla avsaknaden av tidning till att siffran för 4:e november är röd i min kalender. Det är något slags helgdag idag alltså. Bra att jag kom på det innan jag ringde prenumerantservice.

Jag förstår inte varför världen måste stanna bara för att det är alla helgons dag, påskdagen, annandag jul, whatever. Det finns egentligen ingen god förklaring till att sådant som är öppet och tillgängligt på söndagar inte är det på helgdagar. Det är bara dåligt affärstänkande. (Och i Sverige – facket. Jag vet. De verkar tycka att det är viktigt med religiösa högtider.) Det är ju dessa dagar som de som inte jobbar inom serviceyrken är lediga från jobbet och skulle ha tid att handla.

Nu ska jag snart gå iväg till Ica och handla. Jag hoppas bara att de inte har stängt vid 6 eller nåt sånt. Då blir jag faktiskt lite arg.

3 comments:

emme said...

rrrrrr, Hanja - ta det lugnt! teised tahavad ka puhata, lehetegijad ja postimehed :) muidugi on seda parem rääkida, kui tead et Viru Keskuses plingivad tuled igal õhtul kelle 10.ni olenemata helg- või helgondag´idest

Anonymous said...

Kom igen, daligt affarstankande? Du vet det ar inte allt. Kanske trevligt att man kan ha nagra extra dagar om aret da alla ar lediga och kan umgas med varandra och sina barn. Tank om man kunde ha dessa dagar helf fria fran konsumtion ocksa? Jag menar shoppar gor vi nog anda, tror inte vi behover speciella shoppingdagar, men kanske tvartom? Kolla i detta, kommer du alska: http://www.adbusters.org/metas/eco/bnd/

Jag raknar med ditt stod den 25:e

Hanna said...

Erik, tro mig, jag känner till Buy nothing day. Brukar se till att shoppa lite extra den dagen. ;)