Sunday, September 06, 2009

Paranoian sprider sig. Snörvel.


Som varje höst har jag snuva. Näsan är antingen täppt eller snorig, men i övrigt är jag fullt fungerande. I vanliga fall brukar det här inte vara ett problem - bara att fylla väskan med Kleenex och fortsätta framåt. Den här hösten är dock annorlunda.


Det är inte längre ok att plocka fram näsduken när man sitter på pendeln. Om man gär det så får man genast onda ögat av alla andra resenärer. I deras ansikten speglas förskräckelse blandat med avsky. "Hur vågar du sitta där och trycka ut dina kroppsvätskor i en pappersnäsduk. Du borde sitta i karantän, eller åtmistone ha något slags skyddsdräkt på dig."

Det är givetvis Den Nya Influensan som spökar. Jag är emellertid rätt säker på att jag inte lider av nämnda influensa eftersom mitt enda problem sitter i näsan. Om jag hade minsta misstanke om det motsatta skulle jag, för mina medmänniskors skull, omgående isolera mig i hemmet - precis som de stora informationsskyltar de satt upp på jobbet säger.

Skyltarna säger dock ingenting om situationer där man själv vet att man inte har influensa, men skulle vilja slippa fördömande blickar från folk som tror att man har influensa. Det känns liksom inte som en anledning till att stanna hemma. Lösningarna verkar heta paria eller snörvel.

Bild från wolfhazmat .de

No comments: