Sunday, March 25, 2007

Blaaaaarrrg, öääääääh, grrrhaaaaaa

Den som bor under mig gillar dödsmetall. Han gillar att lyssna på den på söndagmorgnar och högt. Jag gillar en kopp thé, morgontidningen och tystnad. Eller möjligen den här låten just nu.

Oh well, om en månad flyttar jag till ett hus där det enligt uppgift bor mest pensionärer och ensamstående 60-talister. Och den här gången bör det hålla i mer än tre månader.

Friday, March 09, 2007

Vem är snyggast utan

Jag har märkt en ny tendens – det är statusfyllt att inte sminka sig. I alla fall om man ser tillräckligt snygg ut utan. I stället skall man spendera på förstaklassig hudvård, så att ingenting behöver döljas.

De som har blonda bryn och fransar kan dock omöjligen se bra ut med denna look utan att fuska med lite permanent färg. Men i övrigt känner jag mig tillalad av konceptet. Och jag hinner med en tidigare Roslagsbana på morgonen som bonus.

Så jag bestämde mig för att prova. Vara osminkad lite oftare, inte bara på lördagar och när jag är sjuk, utan helt vanliga dagar. Det känndes lite ovant i början men det tog inte många timmar innan jag började gilla min osminkade spegelbild igen.

Omgivningen var dock inte lika förlåtande. "Vad har hänt med dig? Du ser så flammig ut" var det första jag fick höra när jag kom till jobbet. Det följdes förvisso av "jag hade inte uppfattat att du brukar ha smink" när jag berättade varför jag var så flammig. Jag är rätt bra på att sminka mig sådär lite lagom övernaturligt naturlig.

Jag ger det några dagar.

Thursday, March 08, 2007

Grattis alla kvinnor!

I dag är det internationella kvinnodagen. Huruvida detta innbär att man skall ge sin flickvän blommor eller skänka en tanke åt de som bränt BH:ar och slagits för sin rätt har det förts en lvlig debatt om på DN:s insändarsinda de senaste veckorna. Personligen skulle jag väl föredra lite av båda, så varken blir en andra, ensidig, alla hjärtans dag eller ett tidigt första maj, med ungefär lika oklart syfte. (Nu finns det ju ingen som skulle ge mig blommor i vilket fall, så jag fär väl nöja mig med att ägna mig åt lite stillsamt BH-brännande.)

I dagens pappers-DN (säkert i nätupplagan också, men den är det ingen som stoppar i min brevlåda barje morgon..) finns någon slags tvärsnitt av Sveriges kvinnor. Dessa åtta kvinnor skall tillsammans representera kvinnor födda under nästan åttio år. Givetvis kan man inte kräva att alla skall känna igen sig i den som får stå för ens eget årtionde, men jag undrar ändå om det inte hade varit bra att ha något slags koncept för vilka som skulle vara med? Det enda tema jag kan ana är "sveriges socialförsäkringsystem - från vaggan till graven", men det tror jag knappast var artikelförfattarens avsikt.

Endast tre av dessa åtta kvinnor och flickor tjänar ens delvis sitt eget uppehälle. Endast en gör det helt. Resten är ålderspensionerade, avtalspensionerade, sjukskrivna, studerande, barnlediga och, ja, barn. Och hon som då jobbar, åttitalisten - mitt årtionde - vad gör hon? Hon är Stureplansprofil.

Om dessa är Sveriges kvinnor, är det någon som känner för att ta den där diskussonen om få kvinnor i styrelser igen?