Tuesday, January 16, 2007

Hem till... ee.. Täby!

Efter över 80 timmar (det är två hela arbetsveckor!) på tåg och cykel ska jag äntligen flytta. Hem till Stockholm, fast ändå inte. För jag ska flytta till Täby, Näsbypark närmare bestämt, där jag ska dela en trea med en kompis härifrån Uppsala.

Det känns bra att snart kunna åka buss och tunnelbana, alternativt roslagsbana och tunnebana, till jobbet. På pappret tar det inte så mycket kortare tid. Ungefär en en kvart. Men jag vet av erfarenhet att det är en helt annan sak att åka lite tunnelbana och sen åka lite buss än att sätta sig på ett tåg och resa till ennan stad. Varje dag.

Och Täby är ett trevligt ställe att bo på, har jag hört. Nu upplyste en täbyflicka mig igår om att just den husklungan där mitt nya hem ligger är ett av Täbys två "ghetto-områden". (Jag antar att det andra är Grindtorp.) Jag tar det med ro, för jag tror att det handlar om en högst relativ bedömning.

Det känns rätt överväldigande att plötsligt ha ett vardagsrum, och ett separat kök, och ett badkar och en walk-in-closet. Och någon annan som också bor där. (Han däremot har redan dömt ut lägeneheten som "liten".)

Näe, nu måste jag ta och packa ihop några fler kartonger. Imorgon börjar flytten.

1 comment:

emme said...

Hanna! See on ju tore! Aga miks peab ema seda internetist teada saama? Ma saatsin Sulle maili ka, loodan, et lähed veel oma asjade järele ja täidad mu soovi :)
emme