Wednesday, January 07, 2009

Livet imiterar ledaren

Imorse läste jag Hanne Kjöllers ledare om hur systemet med tidsbokning för mammografi tycks vara uppbyggt för att så få som möjligt, av de som har inte är arbetslösa eller sjukskrivna och därför inte kan ropa "How high?" när landstinget säger "Jump!", ska bli undersökta. En välskriven ledare, men jag kände mig kanske inte helt berörd, eftersom jag faktiskt inte är över 40 år gammal än så länge.

När posten kom visade det sig att jag nu däremot är tillräckligt gammal för att omfattas av ett besläktat system, med ungefär lika smidiga bokningsrutiner. På dörrmattan låg ett kuvert med den lagom läskiga avsändaren "Onkologiskt Centrum". Det inuti liggande brevet informerade mig att jag är "Välkommen till gynekologisk cellprovtagning!". Skrivet i comic sans. Jag skulle inte kunna hitta på det om jag så ville.

Att jag är välkommen innebär att de har bestämt att jag ska gå till Märsta MVC kl. 8:00 den 15 januari. Nu har emellertid någon på Handels bestämt att jag också är välkommen att skriva en tenta kl. 9 samma morgon, och de var ungefär fyra månader tidigare med sin inbjudan, så jag är ledsen Märsta MVC, men det blir inget. Därmed inte sagt att jag inte vill ta ett cellprov - cancer är rätt läskigt trots allt - men när jag ringer det angivna telefonnummret så har de givetvis inte telefontid. Jag får återkomma mellan kl. 13 och 14. Förhoppingsvis har de inte något bättre för sig då.