Wednesday, October 21, 2009

För miljön, mot soptippen

Bostadsrättsföreningen vill stänga vårt grovsoprum. Det är för dyrt, och säkerligen hemskt omiljövänligt. Den alternativa lösningen blir att var och en får ta hand om sitt eget skräp, genom att åka till Bristatippen med var sin bil. Jag har ingen bil, men om jag nu måste åka till tippen så blir det ännu en faktor för att man kanske bore skaffa bil i alla fall. För det blir ju bättre för miljön då.

Tuesday, October 20, 2009

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det: KD är vettigast idag

I DN:s undersökning av om riksdagsleamöterna tänker vaccinera sig mor svininfluensan är det förvånade och oroväckande många som svarar nej. Endast i den Kristdemokratiska riksdagsgruppen svarar alla ja. Förhoppningsvis beror det på mer än att de gillar att läsa tidningsartiklar som Maria Larsson figurerar i. Men de verkar hur som helst ha hajjat att det här inte har att göra med om man hade maginfluensa 2001 (I'm looking at you, Federley).

DN verkar i alla fall inte ha hittat några borgerliga ledamöter som tror att vaccinet är farligt, annars hade jag nog sett dem på förstasidan. På vänsterkanten finns däremot de som är rädda. För vadå? Autism i vuxen ålder?

Vad de på vänsterflanken tycker ser jag väl som ett förlorat fall, men jag hoppas att de borgerliga riksdagsledamöterna börjar läsa morgontidningen så att de kan plocka upp korta fakta såsom: Sverige har beställt ett enormt antal doser vaccin, så det räcker åt alla. Och vare sig barn eller pensionärer är riskgrupper. Och, just det, ni anses vara en viktig samhällsfunktion.

Friday, October 09, 2009

"I like myself, I love my work, I'm going to be a misogynist today!"

Idag fick jag möjlighet att gå på ett seminarium i Globen med self help-gurun Brian Tracy. Det huvudsakliga ämnet var hur man blir en bättre säljare, men Tracy hade en hel del tankevärda poänger som kan appliceras även på andra delar av livet. Så trots min givna initiala skepsis mot den här typen av sekteristiska event satt jag och lyssnade intresserat.

Under andra delen av seminariet kom Tracy in på hur man kan lära sig nya färdigheter för att förbättra sina resultat. Alla sales skills är inlärbara och om man kan bemästra en ny sådan kommer man på köpet att få bättre självkänsla. Här lyssnade jag fortfarande intresserat.

Män är sedan stenåldern skapade till jägare och genom att lära sig nya färdigheter kan de förverkliga sig själva. Kvinnor har inte det här behovet utan de är lyckliga om de har bra relationer, men män, de är jägare och behöver bemästra nya skills för att nå självförverkligande.

Va? Ja, jag hörde rätt. Jag tillhörde tydligen inte alls målgruppen för det här eventet, trots att Globen idag var ungefär till hälften fyllt med kvinnor. Om jag hade betalat för det här så hade det varit dags att kräva pengarna tillbaka ungefär nu. Och jag var inte den enda som var upprörd. En dam nere på parkett ställde sig upp på sin stol och började skrika i riktning mot scenen. Tyvärr hörs man inte så bra när man skriker tvärs över en yta stor som en fotbollsplan, omgärdad av en gigantisk boll där allt ljud stutsar omkring ad infinitum.

Det ironiska är att en av Tracys huvudpoänger med den här delen av seminariet var många av oss är bara en ny färdighet från att dubbla våra inkomster. Men vissa lever inte som de lär - om Tracy kunde lära sig att inte exkludera hälften av befolkningen ur sina resonemang, så skulle kanske även han kunna dubbla sina inkomster.

(bild från selfhelpinc.com)